De Steinberg kaapt medailles weg op Cool Climate Wine Awards

Drie Limburgse wijndomeinen zijn in de prijzen gevallen op de internationale Cool Climate Wine Awards. De Steinberg uit Bree, Beau Marais uit Beringen en Het Hoenshof uit Borgloon wonnen elk één of meerdere medailles.

De jury van de 4e editie van de Cool Climate Wine Awards presenteert met trots de officiële lijst van de winnaars waarin Wijndomein De Steinberg wordt bekroond met 2 medailles. De wijnen werden bekroond door 15 juryleden uit 13 landen. De wijnen die de meest uiteenlopende scores kregen, werden opnieuw geproefd door de juryleden van elke tafel. Alle juryleden proefden ook alle gouden medaillewijnen om de winnaars te vinden.

Onze Limburgse wijnen genieten steeds meer aanzien, niet alleen in eigen land, ook internationaal. De Cool Climate Wine Awards is een wereldwijde wedstrijd waaraan enkel wijnen uit landen met een koel klimaat mogen deelnemen. De Limburgse wijnen kregen onder meer concurrentie uit Duitsland, Tsjechië en Canada. De prijsuitreiking vond plaats in het Poolse Krakau.

Goud

Wijndomein De Steinberg behaalde twee medailles: een gouden voor de Chardonnay Elegant 2020 en een zilveren voor La Padrona 2020. Zilver was er ook
voor Le Lapin 2020 van wijndomein Beau Marais. burgse medaillewinnaar is Het Hoenshoef uit Borgloon, het wijndomein van professor Ghislain Houben en zijn zoon Jeroen. Zij wonnen zilver met hun rode Cabernet Barrique 2020. België behaalde in totaal acht medailles op de CCWA. Naast de Limburgse domeinen gingen nog vier zilveren medailles naar wijnkasteel Vandeurzen uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek.

Hoofdprijs

Wijndomein De Steinberg uit Bree won dus twee medailles op de Cool Climate Wines Award. “Aanvankelijk was ik niet geneigd om deel te nemen aan wedstrijden omdat ik die beoordelingen vaak heel persoonlijk en selectief vond”, vertelt Ilse Swennen van De Steinberg. “De mooiste prijs die je kan krijgen, komt van de klanten als zij zeggen hoe lekker ze de wijn vinden. Dat blijft de hoofdprijs voor een wijnmaker. Maar op de horecabeurs in Gent hebben collega’s me overtuigd dat wedstrijden toch belangrijk kunnen zijn, zowel voor jezelf als voor de klanten. Het is een bevestiging dat onze wijnen kwalitatief van een hoog niveau zijn. Deze medailles zijn een erkenning voor het harde werk van een heel team.”

Finesse

Frappant is dat met De Steinberg uit Bree en Beau Marais uit Beringen de twee meest noordelijk gelegen wijngaarden in Limburg in de prijzen zijn gevallen op deze wedstrijd voor Cool Climate Wines. Beide domeinen wonnen medailles met hun witte wijnen. Wijnbouwer Andries Schepers van Beau Marais is erg verheugd met zijn prijs. “Ik neem niet zo vaak deel aan competities. Het leuke aan deze wedstrijd is dat het om Cool-Climatewijnen uit de hele wereld gaat en dat trok me aan. Grote voordeel van een koel klimaat is dat je frisse wijnen met veel mineraliteit kan maken. De tijd van de blockbusters is voorbij. Tegenwoordig zijn wijndrinkers op zoek naar finesse.”

Meer info over deze wedstrijd: www.Cool Climate Wine Awards.com

Goldmedal Wijndomein De Steinberg-min

SilverMedal Cool Climate awards