Van een pure passie tot het idee om wijnranken te planten. Ilse Swennen stak de hoofden samen met sommelier Luciano Sedda en wijnbouwers Pedro Coenen & Pino Miglionino en verwezenlijkte haar idee.

Over ons

Ons domein is het resultaat van pure passie. Enkele jaren geleden kochten we een woning in Bree. Mét een stuk braakliggend landbouwgebied.

Als fervent wijnliefhebster groeide het idee om wijnranken te planten. Sommelier Luciano Seddastapte meteen mee in het verhaal. We lieten de grond testen en die bleek perfect te zijn. Dankzij de vele aanwezige mineralen en de helling. Wijnbouwers Pedro Coenen en Pino Miglionino vervolledigen ons team.

Sommelier Luciano Sedda krijgt carte blanche. Luciano komt 3 tot 4 keer per week naar de moderne cuverie. Daar controleert hij de fermentatie en de temperatuur. Hij ruikt, proeft, vergelijkt en beslist. Ook in de wijngaard volgen de heren alles op de voet op. Ze analyseren de rijping, bereiden assemblages voor en controleren de oogst. Pedro en Pino onderhouden de terroir, inspecteren de onderstammen, maaien het gras en schoffelen mechanisch. Sproeien? Dat gebeurt zo weinig mogelijk!

Benieuwd om ons harde werk te proeven? Kom gerust eens langs. Je bent van harte welkom.

Ilse Swennen

Ilse Swennen
Zaakvoerster – Eigenares Wijndomein De Steinberg – Wijnliefhebster pur sang

Luciana Sedda
Sommelier – Grootgebracht met wijn – Sardijne roots – Gaat voor perfectie

Pedro Coenen
Wijnbouwer – Wijnhobbyist – Wordt blij van de perfecte snoei

Pino Miglionino
Wijnbouwer – Wijnhobbyist – Wordt blij van de perfecte snoei