Van een pure passie tot het idee om wijnranken te planten. Ilse Swennen stak de hoofden samen met haar man Dominique Dedecker en wijnmaker Maxim Geunis en wezenlijkte haar idee : een Belgisch wijndomein.

Over ons

Ons domein is het resultaat van pure passie. We kochten in 2012 een woning in Bree met een stuk braakliggend landbouwgrond bij.

Als fervent wijnliefhebster groeide het idee om wijnranken te planten. We lieten de grond testen en deze bleek daarenboven nog eens perfect te zijn, dankzij de grondstructuur, de aanwezige mineralen en de mooie helling.

We kwamen in contact met een jonge gedreven wijnmaker Maxim Geunis, dewelke ons wekelijks een bezoekje brengt in de cuverie en mijn man helpt met het maken van onze wijnen. Tijdens zijn bezoek wordt er een controle op de fermentatie gedaan en uiteraard wordt er samen geproeft en beslist hoe we het verder gaan aanpakken.

Peter Paumen onderhoudt onze terroir, inspecteert de onderstammen, maait het gras of schoffelt mechanisch. Sproeien? Dat gebeurt  zo weinig mogelijk, enkel bij noodzaak.

Benieuwd om ons harde werk te proeven? Kom gerust eens langs. Je bent van harte welkom.

Benieuwd om ons harde werk te proeven? Kom gerust eens langs. Je bent van harte welkom.

Ilse Swennen
Zaakvoerster – Eigenares Wijndomein De Steinberg – Wijnliefhebster pur sang

Dominique Dedecker
Ondernemer – Eigenaar Wijndomein De Steinberg – Zorgt voor de organisatie in cuverie en wijngaard

Maxim Geunis
Wijnmaker – Grootgebracht met wijn en wijn maken – Gaat voor perfectie met een ‘out of the box’ mentaliteit

De oogst 2022