Proef ambacht en passie in de wijnen die gebotteld worden op Wijndomein De Steinberg. Een prachtig wijndomein dat is terug te vinden op een oostelijke helling van de Steenberg gelegen in het Limburgse Bree.

Wijndomein

Wijndomein De Steinberg

De Steinberg ligt in het Noord-Limburgse Bree. Het nieuwe wijndomein vangt zon op een oostelijke helling van de Steenberg. De natuurlijke breuklijn vanuit Aken geeft een verval van zo’n 30 meter. Dat maakt de bodemstructuur van Wijndomein De Steinberg erg interessant voor wijnbouw.

De totale oppervlakte van de wijngaard bedraagt zo’n 3 hectare. Door de nabijheid van de Maas is de grond leemrijk. Ook de hoeveelheid aan mineralen komt de wijnstokken ten goede. De stabiele ondergrond zorgt voor een ware smaaksensatie.

Begin oktober oogsten we onze druiven. Uiteraard met de hand. Om alles zo puur mogelijk te houden en die uitgesproken smaak en dat heerlijke bouquet te garanderen. We maken er een echt familiegebeuren van.

“We snoeien na het eerste jaar meestal de druiven tot op 2 ogen . Zo wortelen ze veel beter. Op termijnplukken we daar de vruchten van. De kwaliteit is immers afhankelijk van de bodem, de keuze van de stokken en de nauwkeurigheid van de snoei.”
Pedro Coenen, wijnbouwer

Ambitie

Wijndomein De Steinberg houdt de oplages bewust klein. Enkel zo proef je de ambacht en passie. Dat is ook het ultieme doel. Wijnkenners moeten een wijn van De Steinberg er blind uit kunnen halen.

“Op termijn willen we de wijngaard misschien nog een beetje vergroten. En er zijn ook al ideeën voor een mousserende wijn”, zegt zaakvoerster Ilse Swennen. “We kunnen heel breed gaan. Een zoete aperitiefwijn, rosé of destillaat? We zien wel. De smaak primeert boven het aanbod.”

Wil je ons wijndomein bezoeken?

Vul het contactformulier in en wij laten zo snel mogelijk iets weten.

Uw gegevens worden niet bijgehouden in een databank. We ontvangen de ingevulde informatie per email voor een correcte opvolging van uw bericht of aanvraag. Privacy Policy